Opleinding tot: Cascobouwer

Bouw jouw legacy

Cascobouw

Bouw mee aan de kunstwerken van de zee

Nederlandse bouwers van luxe superjachten zijn marktleiders in deze sector. Deze superjachten zitten vol met techniek en veel specialistische vakkundigheid. Cascobouwers zijn scheepswerven die grote stalen of aluminium delen van superjachten bouwen, die vervolgens op een andere locatie worden samengevoegd tot het uiteindelijke jacht. 

Tachtig procent van de cascobouwers is gevestigd in de regio’s Rotterdam-Rijnmond en de Drechtsteden. En vier van hen werken nu samen in het kader van opleiden en een eigen vakopleiding: Mercury Yacht Construction in Zwijndrecht (onderdeel van Oceanco), Scheepswerf Slob in Papendrecht (onderdeel van De Vries/Feadship), Zwijnenburg Shipyard in Capelle aan den IJssel en Bayards in o.a. Nieuw-Lekkerland en Rotterdam.

Voor een nieuwe specialistische opleiding Cascobouw Superjachten werken de vier bedrijven nauw samen met Drechtsteden, Da Vinci College en scholingspool Metalent

opleiding-cascobouw-syba

Gegarandeerd een baan na je opleiding

Ga aan de slag voor de beste jachtbouwers van de wereld

Wat betekent

De opleiding cascobouw

stap 1 - kennismaking

Kom kennismaken met een consulent en hoor alles over de opleidingen, de overeenkomsten en verschillen tussen de bedrijven én jouw toekomstmogelijkheden!

stap 2 - begeleiding

Bepaal welk bedrijf jou past. Uiteraard ga je een kijkje nemen op de scheepswerf of -werven om kennis te maken en sfeer te proeven!

stap 3 - aan de slag

Start met je opleiding en werk direct mee! Je krijgt vanaf dag één een mooi fulltime salaris (dus ook voor de dagen dat je les krijgt!) en een volledig betaalde opleiding (plus leer- en veiligheidsmiddelen). En na afloop ontvang je een erkend mbo-diploma èn baangarantie!

Na je opleiding

praktische informatie

Deze opleiding word het!

Kom kennismaken en laat je informeren over jouw mogelijkheden

opleidingspartners

davinci college

Het Da Vinci College is een onderwijsinstelling die middelbaar beroepsonderwijs biedt, gericht op het ontwikkelen van zowel praktische vaardigheden als theoretische kennis, om studenten voor te bereiden op een breed scala aan beroepen en industrieën.

dm - metalent

DM - Metalent, onderdeel van de Metalent groep, biedt vakopleidingen en scholingstrajecten aan binnen de metaaltechniek en scheepsbouw, met als doel studenten op te leiden tot vakkundige professionals in de metaal- en maritieme industrieën.

Meld je aan

Meer over jou