Meer dan een leerschool

Bouw aan jouw legacy

Nederlandse bouwers van luxe superjachten zijn marktleiders in deze sector. Deze superjachten zitten vol met techniek. Het bouwen van deze superjachten vereist veel specialistische vakkundigheid. Cascobouwers zijn scheepswerven die grote stalen of aluminium delen van superjachten bouwen. Deze worden vervolgens op een andere locatie samengevoegd tot het uiteindelijke jacht. 

Tachtig procent van de cascobouwers is gevestigd in de regio’s Rotterdam-Rijnmond en de Drechtsteden. Vier van hen werken nu samen in het kader van opleiden en een eigen vakopleiding: Mercury Yacht Construction in Zwijndrecht (onderdeel van Oceanco), Scheepswerf Slob in Papendrecht (onderdeel van De Vries/Feadship), Zwijnenburg Shipyard in Capelle aan den IJssel en Bayards in o.a. Nieuw-Lekkerland en Rotterdam.

Voor een nieuwe specialistische opleiding Cascobouw Superjachten werken de vier bedrijven nauw samen met Da Vinci College en scholingspool Metalent

Start met MBO bbl+

Jouw skills, jouw niveau

Wat is MBO BBL+

BBL+ is de afkorting van Beroeps Begeleidende Leerweg Plus. Je hoeft dan niet te kiezen tussen een opleiding en starten met werken, want tijdens je opleiding werk je direct mee op de werkvloer.

Je hebt voor de opleiding in de superjacht cascobouw een opleidingsplaats bij één van de deelnemende scheepswerven, waar je gemiddeld 3 dagen per week aan het werk bent. Daarnaast krijg je 2 dagen scholing per week, bestaande uit theorielessen én praktijktraining, die specifiek is gericht op de cascobouw van superjachten. Best uniek dus!

Waarom kiezen voor MBO BBL+

  • Volledig betaalde opleiding
  • Fulltime salaris voor 5 dagen per week
  • Landelijk erkend mbo-diploma
  • Specialisatie in de superjacht cascobouw
  • Baangarantie in een aantrekkelijke sector met een bijzonder product

Kom sfeer proeven

Ontdek je toekomst in de jachtbouw en kom sfeer proeven. Onze open dag biedt een unieke kans om SYBA te ervaren, te netwerken met professionals, en te zien hoe jouw passie voor scheepsbouw kan leiden tot een dynamische carrière. Meld je aan en zet de eerste stap naar een toekomst vol mogelijkheden in de superjachtindustrie.

opleidingspartners

davinci college

Het Da Vinci College is een onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs, gericht op het ontwikkelen van zowel praktische vaardigheden als theoretische kennis. Zo kunnen studenten zich voorbereiden op een kansrijke positie op de arbeidsmarkt.

dm - metalent

DM - Metalent, onderdeel van de Metalent groep, biedt vakopleidingen en scholingstrajecten aan binnen de metaaltechniek en scheepsbouw. Het doel is studenten op te leiden tot vakkundige professionals in de metaal- en maritieme industrieën.

Meld je aan

Meer over jou