Opleiding tot cascobouwer

Bouw jouw legacy

Cascobouw

Bouw mee aan de luxueuze kunstwerken van de zee

Nederlandse bouwers van luxe superjachten zijn marktleiders in deze sector. Deze superjachten zitten vol met techniek en veel specialistische vakkundigheid. Cascobouwers zijn scheepswerven die grote stalen of aluminium delen van superjachten bouwen, die vervolgens op een andere locatie worden samengevoegd tot het uiteindelijke jacht. 

Tachtig procent van de cascobouwers is gevestigd in de regio’s Rotterdam-Rijnmond en de Drechtsteden. En vier van hen werken nu samen in het kader van opleiden en een eigen vakopleiding: Mercury Yacht Construction in Zwijndrecht (onderdeel van Oceanco), Scheepswerf Slob in Papendrecht (onderdeel van De Vries/Feadship), Zwijnenburg Shipyard in Capelle aan den IJssel en Bayards in o.a. Nieuw-Lekkerland en Rotterdam.

Voor een nieuwe specialistische opleiding Cascobouw Superjachten werken de vier bedrijven nauw samen met Drechtsteden, Da Vinci College en scholingspool Metalent

opleiding-cascobouw-syba

Gegarandeerd een baan na je opleiding

Ga aan de slag voor de beste jachtbouwers van de wereld

Meer info over

De opleiding cascobouw

stap 1 - kennismaking

Maak kennis met een consulent en kom alles te weten over de opleidingen, de bedrijven én jouw toekomstmogelijkheden!

stap 2 - begeleiding

Bepaal welk bedrijf bij jou past. Uiteraard ga je een kijkje nemen op de scheepswerf om kennis te maken en de sfeer te proeven!

stap 3 - aan de slag

Start met je opleiding en werk direct mee! Je krijgt vanaf dag één een fulltime salaris (dus ook voor de dagen waarop je les krijgt) en een volledig betaalde opleiding (plus leer- en veiligheidsmiddelen). Na afloop ontvang je een erkend mbo-diploma én baangarantie!

Na je opleiding

praktische informatie

Ja! Ik wil deze opleiding volgen!

Kom kennismaken en krijg meer informatie over de mogelijkheden

opleidingspartners

da vinci college

Het Da Vinci College is een onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs, gericht op het ontwikkelen van zowel praktische vaardigheden als theoretische kennis. Zo kunnen studenten zich voorbereiden op een kansrijke positie op de arbeidsmarkt.

dm - metalent

DM - Metalent, onderdeel van de Metalent groep, biedt vakopleidingen en scholingstrajecten aan binnen de metaaltechniek en scheepsbouw. Het doel is studenten op te leiden tot vakkundige professionals in de metaal- en maritieme industrieën.

Meld je aan

Meer over jou